Fitness

“Viitorul apartine acelora care cred in frumusetea visurilor lor” Franklin D. Roosevelt

Miscarea, in special cea care ne ajuta sa ne punem in actiune cat mai multe grupe de muschi (fitness, aerobic, gimnastica etc), ne ajuta sa ne mentinem tineri.

Atunci cand stam, fie in picioare, fie pe scaun sau in pat, grupele musculare pe care nu le punem in miscare sunt mai putin irigate de sange. Acest proces are loc datorita faptului ca muschii nostri au multe vase foarte mici numite capilare care stau inchise atunci cand muschiul nu este “folosit”.

Daca muschiul nu este folosit pe o perioada mai lunga de timp, de ordinul lunilor, muschiul pe care aceste capilare ar trebui sa le irige cu sange pentru a le hrani, a le oxigena si a le detoxifia se atrofiaza.

Acesta este motivul pentru care o persoana care a trecut brusc la munca de birou simte dureri puternice in umeri sau pentru care persoanele care stau mult timp pe scaun au dureri de spate.

Mai mult decat atat, abdomenul incepe sa se lateasca usor pentru cei care lucreaza mult timp stand pe scaun si pot sa apara colaceii si aripioarele.

Isi face loc tesutul adipos in zonele in care muschiul se atrofiaza, pielea isi pierde din tonus, elasticitate si se rideaza, se cuteaza, imbatraneste pentru ca nu mai este atat de bine irigata cu sange.

ASADAR FITNESS-UL NE MENTINE TINERI!!!

Vom reveni in scurt timp cu beneficiile psihice a tot ceea ce inseamna fitness

logo-nlf