Echilibrul intre dieta, cardio si fitness

Echilibrul intre dieta, cardio si fitness

Spre deosebire de cresterea masei musculare, arderea grasimilor este de obicei un proces mult mai rapid.

Te poti astepta sa slabesti un kg pe saptamana, depinde de cat esti de dispus sa slabesti. Este posibil sa pierzi si un procent mic din masa musculara din cauza deficitului de calorii, dar asta se intampla  mai ales la cei care au o masa musculara bine dezvoltata deja.

Deficit de calorii

Trebuie sa reduci numarul de calorii consumate ca sa slabesti, cine iti spune altceva, minte! Daca nu reduci caloriile pe care le consumi, corpul nu va avea nici un motiv sa arda grasimea depozitata. Ar trebui sa incepi cu un deficit de 500 de calorii pe zi.
Daca exagerezi si depasesti acest prag, mai mult ca sigur o sa pierzi si din masa musculara. Daca scazi foarte mult caloriile pe care le consumi, este posibil sa iti incetinesti si metabolismul.

Aport de proteine

Dieta ta trebuie sa fie bogata in proteine ca sa pastrezi masa musculara. Proteinele iti cresc rata metabolismului pentru ca organismul  tau foloseste mai multa energie ca sa le asimileze. Proteinele reprezinta cel mai satisfacator macronutrient, asta insemnand ca iti vor da senzatia de satietate mai mult timp dupa ce le consumi.

Greutati>Cardio

Cand oamenii se gandesc la slabit se gandesc la banda de alergat sau la bicicleta eliptica. In timp ce exercitiile de cardio ard mai multe calorii, antrenamentul cu greutati iti accelereaza metabolismul pentru cateva ore, tinand cont ca trebuie sa se refaca rupturile musculare. Antrenamentul in sala de fitness te ajuta sa pastrezi masa musculara si chiar s-o cresti, in timp ce dieta si exercitiile de cardio fac fix invers. O combinatie intre cele doua ar da rezultate mult mai rapid, totusi.

Triseaza

O zi pe saptamana trebuie sa “pacalesti” o masa, nu toata ziua dar o masa din zi. Trebuie sa folosesti aceasta tehnica de obicei seara. De asemenea ai in vedere sa mananci la un restaurant ca sa ai in memorie si portionarea mancarii.

Dieta sustinuta

Dieta ta trebuie sa fie prietenoasa, nu prea agresiva. Sa iti propui sa slabesti 20 de kg intr-o luna poate fi nerealist. Tinteste la un kg pe saptamana si o sa ai lucrurile sub control.
In loc sa iti doresti sa slabesti 5 kg pe saptamana si evident sa pierzi si din masa musculara, mai bine gandeste-te sa pierzi 4 kg de grasime pe luna; doar grasime. Gandeste-te la cat de bine o sa arati!

Leave a Comment

Name*

Email* (never published)

Website

logo-nlf