Cum sa devii fit in 8 saptamani

Cum sa devii fit in 8 saptamani

Toata lumea este de acord ca fitness-ul e bun pentru minte si pentru corp.

Iti imbunatateste sanatatea, iti lumineaza sufletul, iti calmeaza mintea si iti da voie sa faci mai mult cu viata ta.

Cum ne transformam din oameni normali in oameni fit, sau din fit in ultra-fit?

Multi oameni care isi propun sa faca exercitii mai des esueaza lamentabil. Pentru ca e greu sa te mentii motivat atunci cand nu te simti confortabil – sau chiar te doare – impingand limita de fitness.

Ceea ce te poate face sa iti mentii motivatia: gaseste-ti prietenii care aspira la mai mult fitness in viata lor, sau care chiar au un obicei din a merge regulat la sala.

Care este nivelul tau de fitness?

Imagineaza-ti 10 nivele de fitness. Nivelul 1 inseamna sa stai intins in pat, fara sa faci vre-o intindere, sau altfel de incordare. Nivelul 2 este atunci cand obosesti doar mergand 30 de minute in parc. Nivelul 5-7 inseamna ca esti mediu. Nivelul 8-10 inseamna ca esti ultra-fit. Deci unde te situezi?

De la mediocru la fit.

Transformarea de la un corp normal la unul fit este dificila daca ai un strat consistent de grasime. Cateva sfaturi de urmat:

1. Alege o forma de antrenament care iti place.

Daca miscarea nu-ti face placere, procesul se poate transforma intr-un chin.  Daca iti place sa dansezi , incearca se mergi la clase de Zumba. Daca iti plac provocarile mergi la cursuri de arte martiale. Sau incearca, tenis, catarari, squash sau orice alta forma de antrenament fizic.

2. Antreneaza-te cu altii

Este mult mai placut, si mult mai usor sa iti mentii un ritm de antrenament daca te antrenezi cu altii. Inscrie-te la un curs sau mergi la antrenament cu vecini sau cu prieteni.

3. Construieste-ti obiceiul pas cu pas

Este o greseala sa te grabesti sa exectuti antrenamente grele. Practicile de fitnes trebuie sa fie sustenabile, la urma urmei iti construiesti un nou obicei.

De la fit la ultra-fit

Daca nivelul tau este undeva la mijloc, probabil urmaresti sa faci cativa pasi in fata si sa iti transformi corpul undeva intre nivelul 6 si 7. Poti sa faci asta urmad aceiasi pasi mentionati mai sus, si avand in minte ca de fiecare data trebuie sa iti depasesti nivelul precedent de antrenament. Nu conteaza varsta sau greutatea, trebuie sa continui sa muncesti la nivelul tau de fitness pe parcursul anilor, si asteapta-te sa vezi schimbari pe o perioada mai mare de timp. Acestea sunt cele care te fac sa te si mentii la un nivel fit.

Leave a Comment

Name*

Email* (never published)

Website

logo-nlf