Antrenamentul functional – Introducere

Antrenamentul functional – Introducere

ANTRENAMENTUL FUNCTIONAL – INTRODUCERE

NLF Pitesti TRX

Antrenamentul functional reprezinta o consecinta logica a antrenamentului de fintess /sanatate.Pretinde cresterea posibilitatilor individului de a putea stabili legauturi cu mediul , de a-si creste conditiile personale de sanatate si de a satisface de asemenea diferite necesitati rezultate din cele 3 sfere: fizica , psihica si afectiva.

Definitie:¬†Antrenamentul functional este acela care urmareste cresterea posibilitatilor de actiune a persoanei in mediul fizic si social care o inconjoara. Posibilitatile respective de actiune intra in legatura cu functiile (respiratorii , cardiovasculare, musculare, articulare…) necesare pentru o viata normala in care sa interactionam cu persoanele.

In mod normal, la un centru de fitness, soseste un utilizator care desfasoara deja o anumita activitate zilnica.De asemenea, utilizatorul respectiv are unele necesitati si obiective(mai mult sau mai putin reale, posibile)pe care intentioneaza sa le atinga intr-o anumita perioada de timp. Sarcina personalului calificat va fi de accea de a orienta individul catre formele de antrenament personale specifice.

De exemplu un angajat al unei banci, care lucreaza 7 ore zilnic in fata calculatorului, va avea nevoie de un suport vertebral corespunzator , un antrenament postural eficace, care sa ii permita mentinerea sanatatii coloanei vertebrale , si care, in acelasi timp, sa ii permita desfasurarea lucrului in cele mai bune conditii(ergonomie, comoditate , concentrare…). Exemplele pot continua in toate meseriile solicitante .

CARACTERISTICI PRACTICE ALE ANTRENAMENTULUI FUNCTIONAL:

1.antrenamentul capacitatilor motorii  Рantrenarea calitatilor privind forta , viteza si rezistenta sunt legate de diferite cai de producere a energiei in corpul uman.

2.functia tonica inainte de cea de faza –miscarea va fi perfecta atunci cand aparatul muscular caruia ii revina sarcina de fixare a corpului in spatiu , atinge gradul maxim de eficienta;

3.antrenamente de stabilizare si potentare – se deduce importanta combinarii antrenamentelor de forta izometrica cu antrenamentele nu doar dinamice.

4.antrenamentul specific al muschilor coloanei vertebrale- putem masura varsta aparatului muscular scheletic al corpului uman, in functie de varsta coloanei dumneavoastra vertebrale. Daca aceasta coloana este eficienta (”tanara”) , la fel va fi si restul.

5.antrenamentul echilibrat. Forta, flexibilitate si postura.Functionalitatea articulatiilor se masoara in grade de miscare. Capacitatea de contractie si flexibiliate au o influenta substantiala.De asemenea, din relatia ambelor, poate rezulta o adaptare posturala specifica.

6.axioma lui beevor.Globalitatea miscarii.

”Creierul nu cunoaste actiunea muschiului izolat, ci miscarea ( Voss 1991)”;

sala-sport-pitesti-nlf-TRX-37.antrenamentul in diagonala sau triaxial.

Solicitarea unei articulatii sau a unui segment in mod global implica folosirea tuturor axelor posibile de miscare ( in contractie sau intindere). In mod des, rezulta traiectorii de miscare in diagonala si scurtari si intinderi musculare cu torsiuni.

Leave a Comment

Name*

Email* (never published)

Website

logo-nlf